Iz zatvora u Meksiku pobjeglo 40 kriminalaca

Iz zatvora u Meksiku pobjeglo 40 kriminalaca

Tekst: J.D.
Foto: AFP


POLICIJA u Meksiku traži 40 zatvorenika i dva zatvorska čuvara koji su jučer ujutro nestali iz zatvora u gradu Matamorosu, na granici s Teksasom. Zatvorenici i čuvari su pod nerazjašnjenim okolnostima pobjegli pred zoru.

Ravnatelj zatvora, Orlando Saucedo Pinto, suspendiran je dok se ne otkrije kako su zatvorenici uspjeli pobjeći, a istražuje se i osoblje zatvora, rekli su novinarima dužnosnici zatvorskog sustava.

Ured državnog odvjetnika objavio je kako je pobjeglo 40 zatvorenika, dok su lokalne vlasti izvijestile u 41 zatvoreniku koji je nestao iz zatvora. Ispituje se 50 zatvorskih čuvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki problemi za Meksiko

Svi zatvorenici bili su optuženi za prekršaje po saveznom zakonu, ali ih se držalo u državnom zatvoru. Pet zatvorenika služili su kazne, a protiv 35 su vođeni sudski postupci. Nije objavljeno zbog kojih su zločina zatvorenici služili kazne i bili na suđenju.

Lokalne vlasti u Meksiku se već dugo vremena žale da nemaju sredstva za čuvanje zatvorenika osuđene i optužene za teške zločine, za koje se uglavnom sudi po saveznom zakonu.

Prošle je godine iz još jednog zatvora na sjeveru Meksika također išetalo 50 zatvorenika. Situacija u toj zemlji sve je kompliciranija. Narkokarteli preuzeli su kontrolu nad cijelim sjeverom zemlje, a u sukobima kriminalaca i vojske poginulo je preko 16.000 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara