Izabrana nova vlada Republike Srpske

PARLAMENT Republike Srpske izabrao je u petak novu vladu tog entiteta na čijem će čelu u naredne četiri godine biti Dragan Mikerević koji je do sada obnašao dužnost ministra za europske integracije Bosne i Hercegovine.

Nova vlada srpskog entiteta izabrana je glasovima zastupnika iz reda Srpske demokratske stranke (SDS), Partije demokratskog progresa (PDP), Stranke demokratske akcije (SDA) i Stranke za BiH (SBiH) te još nekih manjih stranaka.

Temeljem ustavnih promjena iz 2002. godine, nova vlada Republike Srpske po prvi puta nakon Daytona bit će multietničkog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz premijera i osam ministara iz reda srpskog naroda u vladu je imenovano pet ministara bošnjačke nacionalnosti te tri ministra Hrvata.

Hrvatskim ministrima imenovanim u svojstvu nestranačkih osoba pripali su resori uprave i lokalne samouprave, zdravlja i socijalne zaštite te trgovine i turizma.

Predsjednik vlade Mikerević u svom je govoru pred parlamentom najavio kako će posebnu pozornost posvetiti rješavanju teških socijalnih i gospodarskih problema u Republici Srpskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara