Izaslanik Vladimira Putina stigao u Pjongjang

IZASLANIK ruskog predsjednika Vladimira Putina stigao je u subotu ujutro u glavni grad Sjeverne Koreje Pjongjang kako bi sjevernokorejskim čelnicima iznio prijedloge usmjerene na rješavanje krize u odnosima s Washingtonom do koje je došlo vezano uz razvoj nuklearnog programa te zemlje.

Kako je javila službena sjevernokorejska novinska agencija, zamjenika ministra vanjskih poslova Aleksandra Losjukova dočekao je njegov sjevernokorejski kolega Kung Sok Ung.

Putinov emisar, koji je doputovao u Sjevernu Koreju iz Pekinga, trebao bi iznijeti prijedloge Moskve za rješavanje aktualne krize koja je snažno zaoštrila odnose s Washingtonom, prije svega plan o Korejskom polutotoku bez nuklearnog oružja i o povratku sporazumu iz 1994. koji predviđa zamrzavanje korejskog nuklearnog programa u zamjenu za isporuku energije, posebice nafte, od strane Sjedinjenih Država.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom posjete Pekingu, Losjukov je izjavio kako je ´svaki napor dobrodošao kako bi se pokrenuo dijalog između Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Država´.

Rusija je, zajedno s Kinom, jedan od najbližih saveznika posljednjem staljinostičkom režimu na svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara