Izaslanstvo američkih stečajnih sudaca u Hrvatskoj

IZASLANSTVO američkih stečajnih sudaca u petak je u Zagrebu s hrvatskom stranom razgovaralo o jačanju suradnje američkih i hrvatskih sudskih udruga, priopćeno je iz veleposlanstva Sjedinjenih Država.

O tim su temama predsjednik stečajnog suda središnjeg okruga države Tennessee George Paine i njegov kolega iz Arizone Charles Case, koji je i novoimenovani predsjednik američke krovne udruge stečajnih sudaca, razgovarali s predsjednikom Visokog trgovačkog suda Borislavom Blaževićem i predsjednikom građanskog odjela Vrhovnog suda Ivom Grbinom.

Američki suci u Zagrebu su u četvrtak održali seminar o vođenju stečajnog postupka i ulozi sudaca, te o uspostavi djelotvorne komunikacije i dobrih odnosa s medijima, odvjetnicima i drugima, dodaje se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjet američkih sudaca odvija se pod okriljem agencije američke vlade za međunarodni razvoj (USAID) kroz koju je Washington od 1992., Hrvatskoj pružio 407 milijuna dolara pomoći za razvoj demokracije, gospodarstva i obrazovanja te za obnovu, povratak izbjeglica i razminiranje.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara