Izaslanstvo Bundesetaga posjetilo Sabor

IZASLANSTVO parlamentaraca SPD-a njemačkoga Bundestaga, predvođeno Detlefom Dzembritzkim, posjetilo je u četvrtak Hrvatski sabor, gdje je razgovaralo s predsjednikom saborskog Odbora za međuparlamentarnu suradnju Miloradom Pupavcem, priopćila je saborska Služba za odnose s javnošću.

Pupavac je rekao da je ostvaren napredak u pogledu zaštite nacionalnih manjina u Hrvatskoj, no da je još ostalo pitanje njihova većeg udjela u policiji, sudstvu i upravnim organima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Znatno je pokrenuta obnova, provodi se povrat imovine, a u suđenju za ratne zločine bilo je postupaka koji nisu temeljito provedeni, primjerice slučaj Lora, rekao je Pupavac. Zločin nema nacionalnosti, počinitelji moraju odgovarati, a kolektivna odgovornost je neprihvatljiva, istaknuo je.

Izaslanik Dzembritzki smatra kako je važno da se nakon ratnih strahota uspostavi stanje u kojemu će pripadnici manjina biti zadovoljni i živjeti bez straha.

Sugovornici su se također suglasili o potrebi daljnje međuparlamentarne suradnje između Sabora i Bundestaga, stoji u priopćenju Sabora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara