Izaslanstvo Forza Italije posjetilo Rijeku

Izaslanstvo Forza Italije, stranaka desnog centra talijanskog premijera Silvija Belusconija, posjetilo je danas Rijeku na poziv Talijanske unije, organizacije talijanske manjine u Hrvatskoj. L

Predsjednik Skupštine Talijanske unije Maurizio Tremul kazao je za Hinu nakon sastanka da je do susreta došlo zbog potrebe talijanske nacionalne manjine da u svojoj djelatnosti ima potporu talijanske države i njenih političkih stranaka. Forza Italia je, naglasio je, jedna od najjačih političkih snaga u Italiji i može pomoći u rješavanja nekih problema manjine, ali i Hrvatske, naročito oko njenog ulaska u EU.

Voditelj talijanskog izaslanstva Renato Brunetta, koji je zastupnik Forza Italije u Europskom parlamentu i Berlusconijev ekonomski savjetnik, rekao je da tijekom posjeta Rijeci i Istri želi sagledati proces približavanja Hrvatske Europskoj uniji i ulogu talijanske nacionalne manjine u tom procesu. Rekao je da želi provjeriti mogućnost korištenja ekonomskih prilika koje Europa nudi Hrvatskoj kao i u čemu bi Forza Italia mogla pomoći, naglasivši pritom dobre odnose premijera Ive Sanadera i Silvija Berlusconija.

Uz Brunettu, u izaslanstvu Forza Italije bili su senator Giulio Camber i vođa zastupnika Forza Italie u pokrajinskom parlamentu Friuli-Venezia Giulia Isidoro Gottardo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su im, uz Tremula, bili i saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin, te predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije Silvano Zilli.

Izaslanstvo Forza Italije sutra će posjetiti Rovinj.

(Hina) xdsil yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara