Izaslanstvo Hrvatskog sabora na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

IZATSLANSTVO Hrvatskog sabora sudjelovat će u radu 1. dijela redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe koje će se održati u Strasbourgu od 24. do 28. siječnja, priopćeno je u petak iz Ureda Sabora za odnose s javnošću.

Od brojnih tema o kojima će tijekom siječanjskog zasjedanja raspravljati Parlamentarna skupština, članovi izaslanstva Hrvatskog sabora govoriti će o "Genetski modificiranim organizmima", "Zaštiti ljudskih prava na Kosovu" i o temi koja će na dnevni red biti uvrštena po žurnom postupku "Europa i Tsunami katastrofe".

Parlamentarna skupština VE raspravljat će također o "Osnivanju Europskog centra prisjećanja na žrtve prisilnog raseljavanja i etničkog čišćenja" zatim o Nacrtu konvencije o prevenciji terorizma, o davanju mišljenja na Nacrt konvencije Vijeća Europe o akcijama protiv trgovine ljudima, o mjerama za zaustavljanje nezaposlenosti u Europi te o jačanju socijalne kohezije i zapošljavanju, kao i brojnim drugim temama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S osobitim se zanimanjem očekuje i obraćanje Parlamentarnoj skupštini novoizabranoga predsjednika Ukrajine Viktora Jushchenka.

Pored sudjelovanja u raspravama na plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine i djelovanja u radu odbora i političkih grupa, članovi izaslanstva Hrvatskoga sabora imati će sastanak s izaslanstvom Srbije i Crne Gore te izaslanstvom Bosne i Hercegovine.

Saborsko izaslanstvo predvodit će Frano Matušić, a u njemu sudjeluju dr. Ivo Banac i dr. Miljenko Dorić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara