Izaslanstvo Hrvatskog saveza inovatora posjetilo Iomčića

IZASLANSTVO Hrvatskog saveza inovatora (HSI) posjetilo je predsjednika Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića, upoznalo ga s prilikama u hrvatskom inovatorstvu i zatražilo od njega potporu za daljnji rad i bolji položaj te djelatnosti.

Hrvatska je bogata talentima ali postoje nedostaci u zakonodavstvu ili u primjeni zakona koje treba otkloniti, kazao je predsjednik Tomčić.

On je preuzeo "obvezu potaknuti bolju vezu inovatorstva i dijela državne uprave koja je zadužena za njih, kako bi se hrvatski talenti što bolje iskoristili".

Također, Tomčić se prihvatio pokroviteljstva izložbe "Inova-mladi" koja će se održati u Ogulinu u prvoj polovici rujna ove godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski savez inovatora okuplja oko 30 udruga s oko 1500 inovatora iz cijele Hrvatske. Udruge osposobljavaju inovatore kako bi put ideje do tržišta bio što kraći, kazala je dopredsjednica HSI Ljiljana Pedišić. Inovatori u Hrvatskoj godišnje ostvare oko 800 do tisuću ideja, ali samo mali broj njih bude primijenjen. Invatori nisu tako vješti u poduzetništvu i marketingu kao u inovatorstvu, kazala Ljiljana Pedišić.

Ta djelatnost olakšava mladima usvajanje školskih programa i izbor zanimanja, kazao je ravnatelj Elektrotehničke škole iz Zagreba Ivo Klarić.

U izaslanstvu su bili i inovatori: najbolji mladi inovator 2003. Ivan Matuna, dobitnik zlatne medalje "Inova-mladi" 2003. Davorin Vlašić, te dobitnici nagrade za najinovatorsku škvadru "Inova-mladi" Nikola Hadživeljković i Matija Puškar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara