Izaslanstvo irana posjetit će Hrvatski centar za razminiranje

Izaslanstvo Islamske Republike Iran 1. prosinca dolazi u petodnevni posjet Hrvatskom centru za razminiranje (HCR), a tom prigodom bit će potpisan i sporazum o suradnji između Irana i Hrvatske na području protuminskog djelovanja, priopćeno je danas iz HCRa. L

Osmeročlano izaslanstvo, koje predvodi zamjenik ministra unutarnjih poslova za sigurnost i provođenje zakona Ali Asghar Ahmadi i direktor Odjela za inžinjeriji u iranskom Ministarstvu obrane Hosein Vaziri, upoznat će se s radom Hrvatskog centra za razminiranje te hrvatskim sustavom protuminskog djelovanja. Osim toga, tijekom boravka u Hrvatskoj Iranci će se susresti s predstavnicima ministarstava vanjskih i unutarnjih poslova, te obrane i tom prigodom predstaviti minski problem u Iranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gostima iz Irana bit će predstavljen stroj za razminiranje tvrtke Đuro Đaković iz Slavnoskog Broda i stroj za razminiranje zagrebačkog DOK-INGA, a posjetit će i radilište projekta za razminiranje gdje će se upoznati s meotodama razminiranja u Hrvatskoj, stoji u priopćenju HCR-a.

(Hina) kt/pp az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara