Izaslanstvo kineske državne komisije za razvoj i reforme u Vladi i Ministarstvu financija

IZASLANSTVO Državne komisije za razvoj i reforme NR Kine tijekom današnjih razgovora u hrvatskoj Vladi i u Ministarstvu financija upoznato je s procesima reformi koje je započela hrvatska Vlada u proteklom mandatu, kao i aktivnostima na području fiskalne politike i aktivnostima vezanima uz približavanje Europskoj uniji.

Kinesko je izaslanstvo, koje predvodi potpredsjednik Državne komisije Zhu Zhixin, primio potpredsjednik Vlade Goran Granić koji ih je upoznao s procesom reformi koje je započela hrvatska Vlada u proteklom mandatu, načinu njihova osmišljavanja i provedbe, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Članovi kineskog izaslanstva upoznali su potpredsjednika Granića s osnovnim postavkama na kojima se temelji reforma kineskog gospodarstva, kao što je otvoren razvoj, fleksibilan sustav gospodarstva, te pravna osnova.

Izaslanstvo Državne komisije u Ministarstvu financija razgovaralo je s pomoćnikom ministra Tihomirom Domazetom koji ih je upoznao s aktivnostima toga ministarstva na području fiskalne politike i aktivnostima vezanim uz približavanje Europskoj uniji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kinesko izaslanstvo poslijepodne će posjetiti i Hrvatsku udrugu poslodavaca gdje će, kako se očekuje, biti razmotrene mogućnosti gospodarske suradnje dviju zemalja, ali i konkretne mogućnosti uspostave poslovnih veza hrvatskih tvrtki s kineskim gospodarstvenicima.

Državna komisija za razvoj i reforme NR Kine tijelo je koje razrađuje i organizira strategije nacionalnog gospodarskog i socijalnog razvoja, godišnje planove, te srednjeročne i dugoročne razvojne programe, predlaže ciljeve i politike za razvoj nacionalnog gospodarstva, a njena je funkcija i sastavljanje makro-planova o uvozu i izvozu važnih poljoprivrednih i industrijskih proizvoda i sirovina.

(Hina) pp/bn ds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara