Izaslanstvo poljskog Sejma posjetilo Sabor

IZASLANSTVO Komisije za vanjske poslove Sejma (poljskog parlamenta) službeno je posjetilo Hrvatski sabor na poziv predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku Gordana Jandrokovića, priopćila je u ponedjeljak saborska služba za odnose s javnošću.

Osim s Jandrokovićem, poljsko izaslanstvo razgovaralo je i s potpredsjednikom Odbora za europske integracije, Vladimirom Kurečićem i članicom Odbora Ruža Tomašević, kaže se u priopćenju.

Poljska podupire Hrvatsku na putu ulaska u eurointegracije te se nada da će nakon prijema novih članica Bugarske i Rumunjske, sljedeći kandidat biti Hrvatska", istaknuli su predstavnici poljskog Sejma, kako se kaže u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naglasili su važnost europskih pitanja u poljskom parlamentu te referendum kao vrlo važan instrument izjašnjavanja građana o pitanjima kao što su ulazak Poljske u EU i referendumsko pitanje za sljedeću godinu koje se odnosi na ratifikaciju Europskog ustava, stoji u priopćenju.

Kao važno parlamentarno tijelo u postupku približavanja EU, dodaje se u priopćenju, Poljaci su izdvojili komisiju za europsko pravo, zaduženu za usklađivanje poljskog prava s pravnom stečevinom Unije.

(Hina) xpp/xbis ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara