IZASLANSTVO VIJEĆA EUROPE POSJETILO SABOR

Izaslanstvo Savjetodavnog odbora Vijeća Europe za provedbu Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina predvođeno Anastasiom Crickly i Asbjornom Eideom posjetilo je u četvrtak Hrvatski sabor, priopćeno je iz Sabora. L

U sklopu posjeta Izaslanstvo VE sastalo s predsjednikom Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furiom Radinom, predsjednikom Odbora za međuparlamentarnu suradnju Miloradom Pupavcem i zastupnicom Ivanom Sučec-Trakoštanec, članicom Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Razgovaralo se o položaju i zaštiti prava nacionalnih manjina, o provedbi Ustavnog zakona o nacionalnim manjinama, te o poteškoćama u provedbi zakona koji se tiču prava nacionalnih manjina na razini lokalne samouprave, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tom su prigodom predstavnici Vijeća Europe istaknuli da je potrebno posvetiti više pozornosti zastupljenosti nacionalnih manjina u tijelima državne uprave, a posebice u pravosuđu te spriječiti svaki mogući slučaj diskriminacije.

Iako su problemi u provedbi zaštite prava nacionalnih manjina ponegdje prisutni, sugovornici su se složili kako je vidljiv osjetan napredak u proteklih nekoliko godina u rješavanju pitanja povratka izbjeglica, povrata imovine i drugih otvorenih pitanja, zaključuje se u priopćenju.

(Hina) xpp/xdj ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara