Izaslanstvo Zagreba u posjetu Boki Kotorskoj

IZASLANSTVO grada Zagreba na čelu s dopredsjednikom Skupštine Vladimirom Velnićem boravilo je u ponedjeljak u posjetu Boki Kotorskoj, gdje je razgovaralo s tamošnjim čelnicima o jačanju suradnje Kotora i Zagreba, kao i gospodarskih veza i suradnje u turizmu i kulturi između Hrvatske i Crne Gore.

Kako se doznaje u utorak u Kotoru, susretima u Gradskoj skupštini Kotora nazočili su i hrvatski konzul u Kotoru Petar Poljanić te čelnik Hrvatskog građanskog društva u tom gradu Tripo Šubert, a u razgovorima je bilo riječi i o poboljšanju uvjeta djelovanja škola na hrvatskom jeziku.

"Obostrano je ocijenjeno kako je između Zagreba i Kotora neophodna suradnja na još višoj razini, što bi trebalo potaknuti uspostavi pokidanih veza, a u duhu snažnijeg zbližavanja Crne Gore i Hrvatske", stoji u službenom priopćenju općine Kotor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema pisanju crnogorskog tiska u utorak, hrvatski konzul u Crnoj Gori Petar Poljanić podsjetio je tom prigodom vodstvo kotorske općine na nedostatak prostora za školu hrvatskog jezika pozvavši lokalnu samoupravu da pomogne hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Boki u rješavanju tog problema.

Razmatrane su i mogućnosti gospodarske suradnje, osobito u području turizma, te u kulturi.

Dopredsjednik Velnić predložio je, uz ostalo, da se u skupini od 100 hrvatske djece iz Boke, koji svake godine ljetuju u Hrvatskoj, iduće godine nađu i mališani drugih nacionalnosti, pozvavši i predstavnike lokalne samouprave iz Kotora u posjet Zagrebu.

Čelnik Hrvatskog građanskog društva u Kotoru Tripo Šubert rekao je za Hinu kako je izaslanstvo Zagreba obećalo punu pomoć toj udrugi u organiziranju manifestacije "Hrvatski dani u Boki", koja će se održati od 5-7. studenoga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara