IZASLANSTVO ZAGREBAČKOG SVEUČILIŠTA DOGOVARA SURADNJU U KANADI

Izaslanstvo Zagrebačkog sveučilišta dogovorilo je tijekom višednevnog posjeta Kanadi suradnju s nizom kanadskih sveučilišta i nastojalo proučiti njihova iskustva korisna u reformi Sveučilišta u Zagrebu, izjavila je u četvrtak prorektorica za međunarodnu suradnju Zagrebačkog sveučiluišta Vlasta Vizek Vidović.Izaslanstvo Zagrebačkog sveučilišta boravi u Kanadi kako bi uspostavilo bilateralnu suradnju Zagrebačkog i kandskih sveučilišta i saznalo koja kanadska iskustva može iskoristiti Zagrebačko sveučilište u svojoj reformi.

"Razgovori su bili jako korisni i obećavajući", rekla je iz Ottawe u telefonskom razgovoru za Hinu Vizek Vidović.

Izaslanstvo je u četvrtak vodilo razgovore i u odjelu za međunarodnu akademsku suradnju kanadskog ministarstva vanjskih poslova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačko sveučilište prolazi intenzivne reforme od labavog saveza fakulteta prema integriranom sveučilištu i želi vidjeti kako funkcioniraju kanadska sveučilišta. Posjet Sveučilištu u Torontu bio je posebice koristan jer je ono po veličini i strukturi slično Zagrebačkom, rekla je Vizek Vidović.

Na Sveučilištu u Torontu su vođeni razgovori o mogućnosti da se u okviru njegovih ruskih i istočnoeuropskih studija razviju i hrvatski studiji koji bi se bavili hrvatskom politikom i poviješću, a dio njih bi se održavao u Dubrovniku.

Pored već niza posjećenih kanadskih sveučilišta hrvatsko će izaslanstvo prije povratka u Zagreb obići će i sveučilišta De Montreal i McGill u Montrealu.

(Hina) sl dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara