Izbio požar iznad Kaštela

UZ ŽELJEZNIČKU prugu Sadine-Kaštel Stari iznad Kaštela sinoć oko 21,45 sati izbio je šumski požar u čije gašenje su uključeni vatrogasci s područja Kaštela, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

Zbog dugotrajnih suša i visokih temperatura drastično je pogoršana hidrološka situacija vodotoka Pakre i Sloboštine, s kojih se Daruvar opskrbljuje vodom. Kapaciteti vodovoda smanjen je 30 posto, pa su građani pozvani na racionalnu potrošnju vode, a najstrože je zabranjeno zalijevanje vrtova i pranje automobila, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje.

Zbog loše hidrološke situacije na području Požeštine došlo je do drastičnog pada izdašnosti izvorišta pitke vode, te zaliha podzemnih voda, koje nikad nisu bile manje. Do svakodnevnih nestanaka vode dolazi naročito u sjevernom dijelu Požeške kotline, u višim zonama grada Požege i lokalnim vodovodnim sustavima naselja Zagrađe, Bučje i Brodski Brđani.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U požeškom komunalnom poduzeću "Tekija" očekuju da će se situacija i dalje pogoršavati, pa se stoga pozivaju potrošači da vodu koriste za osnovne namjene u domaćinstvu i gospodarstvu.

Prema odluci poglavarstva Požeško-slavonske županije o privremenom ograničenju korištenja vode za piće, vodu za piće nije dozvoljeno koristiti za zalijevanje vrtova, travnjaka, voćnjaka, sportskih terena i slično.

Kvaliteta vode kontrolira se svakodnevno, a posljednja pokazuje da je voda zdravstveno ispravna, priopćeno je iz Državnog centra za obavješćivanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara