Izbjegli Srbi iz Hrvatske: Što će ti pravda kada nemaš dom?

Izbjegli Srbi iz Hrvatske: Što će ti pravda kada nemaš dom?

Foto: Ilustracija

SRBIN prognan iz Hrvatske koji se nastanio u kampu u Krnjači u Srbiji, Vukašin Anđušić, smatra kako nakon presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču neće biti moguć zajednički život Hrvata i Srba.

Anđušić je iz Siska pobjegao 1995. godine, prvo na Kosovo, a poslije je završio u kampu u Krnjači gdje su uvjeti života vrlo loši. "Ma kakva je to pravda, kada nemaš svoj dom, već samo svoju muku", pita se Anđušić te dodaje kako se poslije ove presude neće ništa promijeniti, piše Press. 

"Hrvati pokušavaju obraniti sebe i sve što su napravili Srbima"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nakon toliko godina, nemam ni želju da se vratim. Hrvati sada pokušavaju obraniti sebe i sve što su napravili Srbima", rekao je Anđušić koji sa suprugom i sinom živi u dvije sobice, a u baraci s još nekoliko obitelji zajedno dijele kupaonicu.

U tom su izbjegličkom kampu još uvijek smještene izbjeglice iz svih država koje su nastale raspadom Jugoslavije. Izbjeglice iz dijelova koji su oslobođeni Olujom nimalo blagonaklono ne gledaju na prosvjede koji su se dogodili nakon presude generalima.

"Pa, tko je kriv što smo se morali iseliti?"

"Gledam ih kako prosvjeduju zbog ove presude. Pa, tko je kriv što smo se morali iseliti? Tko je zapovijedao, ako ne oni? Tamo nema više zajedničkog života. Vraćaju se samo starci. Nema pravde, kada nemam ništa svoje", kazala je jedna od izbjeglica koja je živjela u okolici Knina. "Svatko se ima pravo buniti za svoj narod, ali znam da se tamo ne bih osjećala sigurno", kazala je Marica Folić koja je prije bijega živjela na području tzv. Krajine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara