Izbjeglice iz Hrvatske kritiziraju vladu u Beogradu zbog stanarskih prava

REGIONALNI odbor za pomoć izbjeglicama Vojvodine osudio je suzdržanost najviših dužnosnika Srbije u svezi s problemima stanarskih prava Srba izbjeglih iz Hrvatske, objavio je novosadski "Dnevnik" u tekstu pod naslovom "Pomirenje preko leđa izbjeglica".

Predsjednik ovog odbora Radenko Popić smatra da je neshvatljiva "šutnja" premijera Srbije Vojislava Koštunice, te da su izjave potpredsjednika Vlade Miroljuba Labusa i ministra vanjskih poslova SiCG Vuka Draškovića, koji su podržali ulazak Hrvatske u Europsku uniju, skandalozne, navodi list u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpredsjednik srbijanske Vlade i ministar vanjskih poslova zanemaruju činjenicu da Hrvatska nije izmirila obveze preuzete Daytonskim sporazumom.

Njihove izjave da Hrvatska zaslužuje ulazak u EU, usprkos neizvršavanju međunarodnih obveza u vezi s povratkom izbjeglica i njihovom imovinom, dio su lošeg scenarija, koji je dogovoren između Beograda i Zagreba", izjavio je za "Dnevnik" Popić.

"Vlasti u Beogradu ignoriraju Sporazum o sukcesiji SFRJ", kaže Popić i ukazuje na opasnost da imovina i druga stečena otuđena prava Srba iz Hrvatske mogu postati predmet međudržavnog poravnanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara