Izbori se ponavljaju u šest županija danas, odnosno 12. lipnja

Lokalni izbori ponovit će se danas, odnosno 12. lipnja, na ukupno 13 biračkih mjesta u šest županija, izvijestilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP).

Izbori će se danas ponoviti u Krapini na biračkom mjestu Tkalci; u Sisačko-moslavačkoj županiji na mjestu Mala Gradusa; u Zadarskoj županiji u općini Vir; te u Šibeniku na dva biračka mjesta - Crveni križ i u O.Š. Petra Krešimira IV.

U Brodsko-posavskoj županiji izbori će se ponoviti na tri biračka mjesta u općini Davor, te na četiri biračka mjesta u općini Slavonski Šamac.

Izbori za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave ponovit će se jer je na pojedinim biračkim mjestima pronađen višak glasačkih listića u glasačkoj kutiji, tj. glasovao je manji broj birača od broja glasačkih listića nađenih u glasačkoj kutiji.

Na nekim je biračkim mjestima određeno ponavljanje glasovanja jer se redni brojevi kandidacijskih lista na glasačkim listićima nisu podudarali s rednim brojem tih lista na prethodno objavljenim zbirnim listama u javnim glasilima.

Ponavljanje glasovanja provodit će se za gradska, odnosno općinska vijeća te za županijske skupštine.

U Osječko-baranjskoj županiji, u općini Bilje, izbori će se ponoviti na biračkom mjestu u Vardarcu 12. lipnja, navode u DIP-u

(Hina) pp/xntod ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara