Izborno povjerenstvo objavilo imena kandidata na izborima u Iraku

Iračko izborno povjerenstvo objavilo je u utorak navečer, samo pet dana uoči izbora, na svojoj internetskoj stranici imena gotovo 7.700 kandidata na iračkim parlamentarnim izborima.

Na stranici (http://www.ieciraq.org) navodi se ime i prezime kandidata, s imenom njegova oca i djeda, kao i stranke uime koje sudjeluje na izborima.

Na izborima će biti ukupno 110 lista sa 7.663 kandidata. Povjerenstvo ističe da su tri liste odbile objaviti imena svojih kandidata, a među njima su lista Islamske stranke (suniti) koja je koncem prosinca najavila da će se povući s izbora.

Povjerenstvo je nedavno objavilo 111 lista s imenima kandidata koji trebaju sudjelovati na izborima, ali je na internetskoj stranici ispustilo jednu, ne navodeći razlog.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predizborna utrka službeno je počela 15. prosinca prošle godine, ali su samo nositelji lista koji su poznati široj javnosti javno objavili svoje kandidature.

Zbog straha od atentata većina drugih kandidata nije vodila javnu kampanju i izbjegavala je pojavljivati se u glasilima.

(Hina) xvrad ynab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara