Izjava biskupa Bogovića nakon presude gospićkoj skupini

U POVODU nepravomoćne presude trojici iz tzv. gospićke skupine, gospićkosenjski biskup Mile Bogović izjavio je danas Hini da najprije izražava svoje žaljenje što je u Gospiću i okolici stradalo, bez redovnog suđenja, više ljudi srpske nacionalnosti.

"Okolnosti u kojima se tada nalazio Gospić, kaže presuda, ne mogu opravdati ta stradanja. Konačni pravorijek još nije donesen. Niti imam pravo, niti želim donositi u pitanje ispravnost sudskog postupka. Sud je neke činjenice uzeo u pretres, a druge nije, sud je neke ljude dobio na obradu, a druge nije", istaknuo je biskup.

Kako napominje, "ono što ga posebno boli je činjenica da su na optuženičku klupu stavljeni branitelji Gospića prije nego njegovi napadači".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne mogu shvatiti da i među njima nema krivaca. Ne tražim da se njih sada uhiti, ali imam pravo postaviti i sebi i hrvatskoj javnosti pitanje: je li trebalo uopće braniti Gospić i Hrvatsku ako na optuženičku klupu, u obranjenoj Hrvatskoj, stavljamo branitelje prije napadača", izjavio je.

Kako pojašnjava biskup Bogović, "time se ne želi postaviti iznad suda i politike, nego samo izraziti svoju tugu nad onim što nam se događa".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara