Izjave Mesića, Kosor i Mikšića

Izjave Mesića, Kosor i Mikšića

"MI SMO pobjednici." - izjavio je Stjepan Mesić nakon objave rezultata prvog kruga izbora za predsjednika RH, te dodao kako će drugi krug izbora biti svojevrstan referendum o tome želi li Hrvatska u 21. stoljeće ili u prošlost.

Mesić se zahvalio svima koji su izašli na izbore, a posebice onima koji su glasali za njega.

"Ovo je sjajna pobjeda." - izjavio je Mesić, pa dodao kako je u kampanji bilo puno podvala i laži na njegov račun.

"Ali vidjet ćete u nastavku kampanje, sve te laži ćemo razotkriti. Ja sam htio sučeljavanje, ali sučeljavanje na programima, na viziji, na idejama." - kazao je Mesić, pa pozvao sve one koji su ostali kod kuće u prvom krugu da izađu na izbore u drugom krugu i glasuju za njega.

Kosor je istaknula kako je ostvarila dva cilja: ulazak u drugi krug, te činjenica da je u drugom krugu za predsjednika RH po prvi put jedna žena. Pozvala je Mesića na korektnu borbu u drugom krugu, za sučeljavanje argumentima i bez niskih udaraca. Ustvrdila je kako je Mesić već počeo strašiti narod povratkom u prošlost ukoliko on ne pobijedi u drugom krugu.

Prvo neslužbeno televizijsko sučeljavanje Mesića i Kosor gledatelji HTV-a imali su priliku vidjeti u posebnoj emisiji o izborima. Naime, novinarka HTV-a Tatjana Munižaba poklonila je Mesiću paštetu, na što je burno reagirala Jadranka Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj štos sa paštetom je sramotan, HTV se stavlja na stranu jednog kandidata, to je nedopustivo." - kazala je Kosor, pa pozvala Mesića da izvijesti javnost što je točno radio zadnjih pet godina.

"Da vidimo tko je bio gdje kad se branila Hrvatska." - odgovorio je Mesić, ustvrdivši da je on bio na prvim crtama bojišnice dok je Jadranka Kosor bila u skloništu u Zagrebu.

"Ja bar nisam nikad izjavila da nismo ratovali s Crnom Gorom." - replicirala je kandidatkinja HDZ-a.

Boris Mikšić izrazio je sumnju u regularnost izbora, te ustvrdio da su se premijer Sanader i predsjednik Mesić dogovorili o kandidaturi Jadranke Kosor kako bi Mesić ostao na mjestu predsjednika.

"Ne prihvaćam okolnosti pod kojima se dogodilo ovo što se dogodilo u zadnja 2,5 sata prije ponoći, bili smo u uvjerljivom vodstvu." - kazao je Mikšić, dodavši kako će u ponedjeljak održati konferenciju za novinare na kojima će iznijeti svoja stajališta vezana za navodne neregularnosti

"Moji birači su dovoljno inteligentni da sami prosude za kog će glasati u drugom krugu." - kazao je Mikšić, pa dodao kako na izjavu Jadranke Kosor da će ga u ponedjeljak pozvati na kavu može kazati samo kako ne pije kavu, nego čaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara