Izlazne ankete ukrajinskih predsjedničkih izbora: Janukovič pobijedio Timošenko!

Izlazne ankete ukrajinskih predsjedničkih izbora: Janukovič pobijedio Timošenko!

Tekst: I.M.
Foto: AFP

PREMA rezultatima izlaznih anketa, u drugom krugu ukrajinskih predsjedničkih izbora, proruski kandidat i vođa opozicije Viktor Janukovič pobijedio je premijerku Juliju Timošenko i to s minimalnom prednošću.

Prema nacionalnim izlaznim anketama Janukoviču je pripalo 48,7 posto glasova, a Timošenko 45,5 posto, dok je prema izlaznim anketama koje je proveo ICTV Janukovič osvojio 49,8 posto glasova, a Timošenko 45,2 posto glasova.

Ukrajinu čeka "repriza" Narančaste revolucije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budu li se i službeni rezultati izbora poklapali sa rezultatima izlaznih anketa, biti će ovo veliki povratak 59-godišnjeg Janukoviča, čija je izborna pobjeda 2004. godine poništena Narančastom revolucijom.

Glasače ni snijeg ni temperature debelo ispod ništice nisu obeshrabrili u odlasku na birališta. U prvom je krugu odaziv na izbore bio 65 posto, a očekuje se kako će današnji biti još i veći.

I dok svi prognoziraju tijesnu pobjedu Janukoviča, koji je i u prvom krugu stajao bolje od svoje protukandidatkinje, Timošenko je još uoči izbora najavila da je spremna na "reprizu" Narančaste revolucije izgubi li izbore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara