Izložba "Enigma objekta"

"Enigma objekta" naziv je reprezentativne izložbe kojom zagrebački Muzej suvremene umjetnosti predstavlja stotinjak djela 67 umjetnika iz kolekcije Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti Centra Georges Pompidou, a bit će otvorena 17. prosinca u Klovićevim dvorima.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, hrvatska će javnost moći vidjeti djela koja su obilježila drugu polovicu 20. stoljeća, istaknuo je Želimir Koščević koji je odabrao djela za izložbu.

Izložba se postavlja u povodu proslave pedesete obljetnice Muzeja suvremene umjetnosti (1954.-2004. )

Po Koščevićevim riječima, ona će ponuditi uvid u suvremeno stvaralaštvo s naglaskom na velike instalacije, sintetička istraživanja, geometrijsku umjetnost i raznovrsnost izraza Fluxusa, novog realizma te slikarstva pop-arta i druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Djela moderne i suvremene umjetnosti na svoj specifičan način jezikom umjetnosti pokazuju kako čarolija umjetnosti ostaje tajnom, jer je riječ o slobodi, a ona nipošto nije enigmatična, smatra Koščević.

Nacionalni muzej moderne umjetnosti Geogesa Pompidoua posjeduje, uz ostalo, i vrhunska djela 13-orice suvremenih hrvatskih umjetnika, a na zagrebačkoj izložbi bit će izložena djela Julija Knifera i Brace Dimitrijevića.

Muzej suvremene umjetnosti i tvrtka Peugeot-Hrvatska potpisali su danas ugovor kojim ta tvrtka postaje glavni sponzor izložbe.

(Hina) xta ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara