Izložba Igora Eškinje u Galeriji "Miroslav Kraljević"

Samostalna izložba pod nazivom "Oni" riječkoga umjetnika Igora Eškinje, dobitnika prošlogodišnje Nagrade Radoslav Putar, bit će otvorena sutra, 7. travnja, u zagrebačkoj Galeriji Miroslav Kraljević. L

Umjetnikov rad propituje odnos izložbe, prostora Galerije i samih posjetitelja, rekla je na konferenciji za novinare održanoj uoči izložbe voditeljica Galerije Antonia Majača. Likovi po zidu i staklenoj stijeni govore o galerijskom prostoru kao mjestu zadržavanja, druženja i boravka, rekla je.

Izložba Igora Eškinje integralni je dio Nagrade Radoslav Putar i slijedi nakon studijskog boravka u New Yorku, kazala je Janka Vukmir iz Instituta za suvremenu umjetnost.

Tu nagradu namijenjenu mladim likovnim stvaraocima do 35 godina ustanovio je prije četiri godine Institut za suvremenu umjetnost u suradnji s partnerima iz inozemstva Foundation for Civil Society, Trust for Mutual Understanding i SCCA Slovačka. Glavni kriterij kojim se vodi Stručni odbor je kvaliteta i inovativnost, rekla je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj za ovogodišnju Nagradu Radoslav Putar otvoren je do 16. travnja 2005. Dobitnik će biti nagrađen šestotjednim boravkom u New Yorku u jesen ove godine i samostalnom izložbom u Zagrebu početkom iduće godine.

Igor Eškinja (1975.) diplomirao je slikarstvo u Veneciji na Accademia di Belle Arti. Član je riječkoga HDLU-a.

(Hina) xmb yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara