Izložba "Izazov kravate" u Aleksandrijskoj knjižnici

U glavnoj dvorani poznate Aleksandrijske knjižnice sinoć je otvorena izložba "Izazov kravate" koja je pobudila veliko zanimanje aleksandrijske kulturne i gospodarske javnosti.

Izložbu su otvorili Taher A. Khalifa, voditelj Aleksandrijske knjižnice, i Ivica Tomić, hrvatski veleposlanik u Kairu, koji su istaknuli vrlo dobre kulturne i političke odnose Egipta i Hrvatske.

Khalifa je istaknuo i odličnu suradnju Aleksandrijske knjižnice i Hrvatske, dodavši da je to već druga hrvatska izložba od obnove te knjižnice 2002.

Likovna izložba "Izazov kravate" koja promovira Hrvatsku kao domovinu kravate sadrži šezdesetak radova u raznim likovnim tehnikama, a uz radove pedesetak hrvatskih umjetnika, svoje radove u Aleksandrijskoj knjižnici predstavila su i tri egipatska umjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na izložbi koja će biti otvorena tri tjedna predstavljena je i najnovija kolekcija kravata "Croata" inspirirana motivima drevne egipatske civilizacije. Očekuje se da će izložbu dnevno posjetiti, u sklopu posjeta Aleksandrijskoj knjižnici, više od tisuću posjetitelja.

Na otvorenju izložbe, koju su organizirali zagrebačka neprofitna udruga Academia Cravatica, hrvatsko veleposlanstvo u Egiptu i Aleksandrijska knjižnica, bili su mnogi likovni umjetnici, predstavnici političkog i poslovnog života te diplomatskog zbora u Aleksandriji.

Izložba "Izazov kravate" bila je već postavljena u Kairu.

(Hina) pp,xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara