IZLOŽBA MUZEJSKE IZDAVAČKE DJELATNOSTI NA "INTERLIBERU"

U sklopu ovogodišnjega "Interlibera", Muzejski dokumentacijski centar (MDC) izložit će od 11. do 15. studenoga jednogodišnju izdavačku produkciju hrvatskih muzeja i galerija, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Na izložbi će se predstaviti 98 muzeja, galerija, zbirki i muzejskih udruga iz 55 gradova, sa 503 nove publikacije, 186 plakata te drugi promotivni materijali, rekla je Snježana Radovanlija Mileusnić iz MDC-a.

Najviše je novih kataloga (oko 400), no važno mjesto zauzimaju i 22 nove elektroničke publikacije (CD-ROM i DVD), dodala je.

Novinarima su danas predstavljene nove prostorije MDC-a u Ilici 44, gdje je na 300 četvornih metara smješteno 30-ak tisuća knjiga, 15-ak arhivskih kutija s materijalom prikupljanim 50 godina, fototeka sa 11 tisuća fotografija te zbirka 7500 plakata.

Među novim projektima MDC-a, ravnateljica Centra Višnja Zgaga, izdvojila je rubriku vijesti na njihovoj internet stranici (www.mdc.hr) s rasporedom i najavom muzejskih događaja u Hrvatskoj te ciklus predavanja o novim muzejima i novim tehnologijama.

Zgaga je najavila da MDC namjerava otvoriti "museum shop", trgovinu u kojoj bi se prodavala muzejska izdanja, s obzirom da godišnja muzejska izdavačka produkcija dolazi u Centar.

MDC će 2005., uz 50. obljetnicu osnutka, u Zagrebu organizirati konferenciju Komiteta ICOM-a, međunarodnog savjeta za muzeje. Očekuje se da će biti oko 200 sudionika iz 86 zemalja.

Predstavljene su i tri nove publikacije MDC-a - "Informatica Museologica" o muzejskim aktualnostima sa središnjom temom "Nova hrvatska muzejska arhitektura" te "Izvješća zagrebačkih muzeja" i "Izvješća hrvatskih muzeja" za 2002.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara