Izložba Vlaste Delimar u Budimpešti

Izložba istaknute predstavnice suvremene hrvatske umjetnosti Vlaste Delimar otvorena je u galeriji Magyar Muhely u Budimpešti, doznaje se u četvrtak iz hrvatskog veleposlanstva u mađarskoj prijestolnici.

Galerija otvorena prije nekoliko mjeseci uz mađarske autore teži prezentirati i rad inozemnih umjetnika, osobito onih iz susjednih zemalja koji zbog svojih radikalnih nazora izlaze iz okvira tradicionalnog poimanja umjetnosti.

O dosadašnjem radu Vlaste Delimar i njezinim izloženim djelima govorio je pisac i likovni umjetnik, član kuratorija Galerije Balint Szombathy, istaknuvši kao jednu od njezinih glavnih vrlina činjenicu da je i nakon dva i pol desetljeća stvaralaštva potpuno sačuvala izvornu duhovnu i materijalnu čistoću svoje umjetnosti te jedinstven sustav vrijednosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pripremu izložbe uključilo se i hrvatsko veleposlanstvo u Budimpešti, a veleposlanik Stanko Nick je prigodom otvorenja, koje je privuklo velik broj posjetitelja, među njima i pripadnike hrvatske manjine, kazao nekoliko riječi o kulturnim vezama dviju susjednih zemalja.

(Hina) xpp/xrt ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara