Iznervirana dječjim plačem, Zagrepčanka ubila kćer staru 23 dana

23-GODIŠNJU hrvatsku državljanku privela je zagrebačka policija zbog sumnje da je 2. studenoga, iznervirana dječjim plačem, ubila svoju kćer staru 23 dana.

Nad mladom majkom kriminalistička obrada provedna je na Odjelu općeg kriminaliteta zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva na štetu svoje kćeri, navodi se u priopćenju PU zagrebačke.

Policija sumnja da je 23-godišnjakinja u obiteljskoj kući na području Susedgrada 2. studenog oko 4,30 sati, iznervirana dječjim plačem, rukama uhvatila dijete za nadlakticu i natkoljenicu, počela ga tresti te je glavom djeteta nekoliko puta udarila o stol. Dijete je zadobilo frakturu svoda lubanje s ozljedom mozga što je dovelo do smrtnog ishoda.

Policija nije željela otkriti identitet osumnjičene, kao ni ostale pojedinosti koje bi otkrile o kome je riječ i gdje se točno zločin dogodio.

Policija je za smrt bebe doznala od liječnika hitne pomoći. Majka je policajcima ispričala da je oko 5 sati ujutro nahranila dijete te da je, zabrinuta što se beba ne budi, oko 11 sati otišla do njezinog krevetića i shvatila da joj je kćerkica mrtva.

U prvi trenutak nisu uočeni tragovi nasilja, pa je mrtvo dijete prevezeno u Zavod za sudsku medicinu, gdje je jučer obdukcijom utvrđeno da je umrlo zbog teških ozljeda lubanje i mozga.

Načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec izvijestio je da je u vrijeme zločina u kući bilo i drugo, jednogodišnje dijete osumnjičene te baka i djeda osumnjičene s kojima je živjela kao samohrana majka. Drugo dijete preuzeo je zagrebački Centar za socijalnu skrb i smjestio ga u dječji dom.

Medicinski vještaci će u nastavku postupka utvrditi je li osumnjičena zločin počinila u stanju postporođajne depresije.

Osumnjičena, ranije poznata policiji zbog konzumiranja lakih droga, nakon dovršene kriminalističke obrade dovedena je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara