Izrael: Iranci će uskoro biti u stanju proizvesti atomsku bombu

DRUGI čovjek izraelske vlade, laburist Shimon Peres u ponedjeljak je tijekom razgovora s novinarom izraelskog vojnog radija pozvao svijet da se angažira protiv nuklearne opcije Irana, a direktor Mossada Meir Dagan članove izraelskog parlamenta upozorio je kako strahuje da bi Iran uskoro mogao biti u stanju proizvesti atomsku bombu, bez pomoći stranih zemalja, prenosi agencija dpa.

"Iran je postao žarište svih opasnosti na Bliskom istoku. Ovaj se problem tiče cijele međunarodne zajednice, a ne samo Izraela", rekao je Peres.

"Amerikanci najprije žele primijeniti diplomatski put te ekonomski pritisak da bi uvjerile Teheran kako nije potrebno posjedovati nuklearno oružje. Oni ne isključuju vojnu opciju, no to je njihova odluka", smatra Peres.

Direktor Mossada Meir Dagan u ponedjeljak je pred članovima izraelskog parlamenta rekao kako smatra da bi Iran vrlo skoro mogao doći do točke s koje više nema povratka, nakon čega će ta zemlja biti u stanju proizvoditi obogaćeni uran koji je potreban za proizvodnju atomske bombe i više neće trebati pomoć izvana, izvijestio je France presse.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dagan je optužio međunarodnu zajednicu da ne čini dovoljno kako bi spriječila razvoj iranskog nuklearnog programa.

Njemački kancelar Gerhard Schroeder u ponedjeljak je kazao da se protivi uporabi vojne sile protiv Irana zbog navodnog iranskkog nuklearnog programa.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara