Izrael ne obvezuje sporazum o primirju

IZRAEL ne obvezuje sporazum postignut unutar palestinskih skupina koji se odnosi na privremeni prekid protuizraelskih atentata, izjavio je u ponedjeljak šef izraelske diplomacije Sylvan Shalom.

"Ne sudjelujemo u tom sporazumu o prekidu vatre zaključenom između palestinskih vlasti i terorističkih organizacija", rekao je Shalom pred parlamentarnim povjerenstvom za vanjske poslove i obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Četiri palestinska pokreta, među kojima islamisti Hamasa i Islamskog džihada, u nedjelju su proglasila uvjetnu i privremenu obustavu napada na izraelsko stanovništvo.

"Sporazumno s Amerikancima, zahtijevamo uništenje infrastrukture terorističkih organizacija. Palestinci su dužni zaplijeniti nezakonito zadržano oružje i okončati poticanje na mržnju i na nasilje: to je uvjet za primjenu mirovnih smjernica, dodao je Shalom.

"Mirovne smjernice" međunarodni su mirovni plan koji obuhvaća potpuni prekid nasilja, zaustavljanje židovskog naseljavanja na okupirana područja i stvaranje palestinske države do 2005. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara