IZRAEL OBEĆAO DA NEĆE PODUZIMATI JEDNOSTRANE MJERE

Izraelski ministar vanjskih poslova Sylvan Shalom obećao je Sjedinjenim Državama da Izrael neće poduzimati "jednostrane mjere" na palestinskim teritorijima bez prethodnog konzultiranja Washingtona, javio je u ponedjeljak izraelski radio. L

Shalom je navodno to obećao prilikom sastanka u Washingtonu sa savjetnicom američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Condoleezzom Rice.

Ona je, prema radiju, izrazila protivljenje američke administracije bilo kojim "jednostranim mjerama" koje bi prejudicirale konačni status palestinskih teritorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američki predsjednik George Bush također je u petak upozorio Izrael da ne poduzima "jednostrane mjere" koje je najavio izraelski premijer Ariel Sharon.

"Izrael treba biti svjestan da ne treba donositi odluke koje će otežati stvaranje palestinske države. U interesu je Izraela da postoji palestinska država i u interesu je palestinskog naroda, koji je siromašan i koji pati, da postoji palestinska država", rekao je Bush.

Sharon je u posljednje vrijeme najavljivao "jednostrane mjere", čiju sadržinu nije objelodanio, ali se pretpostavlja da bi one uključivale aneksiju dijela okupiranih teritorija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara