Izrael od Abu Mazenove vlade traži rat protiv terorista

IZRAEL će s novom palestinskom vladom pregovarati samo u slučaju ako ona najavi i povede "rat protiv terorističkih organizacija", izjavio je visoki izraelski dužnosnik koji je želio ostati anoniman, nedugo nakon samoubilačkog napada u Tel Aivu u kojemu je u četvrtak ujutro poginula jedna osoba i napadač.

"Taj napad dokazuje da bi prioritet nove palestinske vlade trebao biti pokretanje rata protiv terorističkih organizacija, poput Hamasa i Islamskog džihada, a ne pregovori s njima", rekao je. U srijedu je postignut dogovor o osnivanju nove palestinske vlade.

Zbog međunarodnih pritisaka palestinski čelnik Jaser Arafat popustio je zahtjevima Mahmuda Abasa (poznatijeg kao Abu Mazena) svog novog premijera, u pogledu sastava nove vlade, otvarajući na taj način mogućnost "smjernicama" međunarodnog mirovnog plana kojim se predviđa osnivanje palestinske države. Oni bi se trebalo realizirati u nekoliko faza do 2005. Umjereni Abu Mazen zagovornik je prekida nasilja i intifade u kojoj je od rujna 2000. poginulo više od 3.200 osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara