Izrael opet upao u pojas Gaze

IZRAELSKE oklopne snage upale su rano u srijedu u pojas Gaze i sukobu ubili jednog Palestinca, pripadnika vladajućeg Hamasa, izvijestili su liječnički izvori.

Sukob je izbio u blizini izbjegličkog naselja Maghazi, nakon što su izraelske snage prešle granicu nešto prije zore. Jedan pripadnik vladajućeg Hamasa do sada je ubijen, a još jedan teško ranjen.

Izraelska vojska potvrdila je da na tom području provodi akcije, no nije navela detalje svog posljednjeg upada na taj dio palestinskog teritorija. Gaza je pod opsadom već tri tjedna, odnosno od kraja lipnja kada je na crti razgraničenja otet izraelski vojnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ofenzivi je ubijeno najmanje 85 Palestinaca, od čega su polovica bili civili. Izrael istodobno bombardira zgrade vladajuće islamističke stranke Hamasa, ruši mostove, prometnice i energetska postrojenja.

Izraelska vlada Hamas smatra odgovornim za nestanak 19-godišnjeg vojnika Gilada Shalita, a odbila je njihov zahtjev da ga zamijeni za tisuću zatočenih palestinskih boraca.

Istodobno Izrael napada Libanon, nakon što je skupina Hezbolah zatočila dvojicu vojnika prošlog tjedna. U tom je sukobu do sada je poginulo najmanje 235 Libanonaca i 25 Izraelaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara