IZRAEL OSLOBODIO 341 PALESTINSKOG ZATVORENIKA

Izrael je u srijedu oslobodio 341 palestinskog zatvorenika, među kojima je bilo i islamskih militanata, no palestinskie vlasti time nisu zadovoljne i zahtijevaju i dalje oslobađanje svih palestinskih zatvorenika. L

Izraelski vojni glasnogovornik rekao je da je oslobođeno 334 Palestinaca koji su bili zatvoreni u vojnim zatvornima. Sedmorica su oslobođena iz civilnih zatvora, rekao je glasnogovornik zatvorskih vlasti.

Još stotinjak zatvorenika trebalo bi, prema najavama, biti oslobođeno idućeg tjedna.

Oslobođeni zatvorenici autobusima su dovedeni do cestovnih blokada Salem, Tulkarem, Beitunia i Tarkumieh, na Zapadnoj obali, te do Ereza, na ulazu u sjeverni dio pojasa Gaze. Tamo su ih preuzela vozila palestinskih vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svi su se prije puštanja na slobodu, pismeno i pred kamerama, obvezali da se odriču terorizma i nasilja. Nijedan od oslobođenih zatvorenika nije sudjelovao u nasilju ni ubojstvu.

Većina oslobođenih povezani su s Fatahom, a među njima ima i militanata, no još se ne zna koliko.

Palestinski ministar za pitanja zatvorenika Hicham Abdel Razaq izraelski je potez ocijenio "zavaravajućim" jer Izrael odbija osloboditi svih 6.000 palestinskih zatvorenika.

Hamas je oslobađanje zatvorenika ocijenio predstavom za medije i zaprijetio okončanjem prekida vatre ako Izrael ne pusti sve zatvorenike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara