Izrael pokušao prvi ciljani atentat nakon Arafatove smrti

PALESTINSKI gerilski lider Džamil Abu Samhadana preživio je u četvrtak izraelski raketni udar na svoj automobil u Gazi, što je bio prvi izraelski pokušaj ciljanog atentata na palestinskim teritorijima od smrti Jasera Arafata.

Samhadana, vođa Narodnoga odbora za obranu (PRC), krovne gerilske palestinske organizacije, lakše je ranjen u tom napadu, zajedno s još dvojicom svojih pomoćnika, priopćili su očevici i predstavnici medicinskih službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ta skupina sa sjedištem u Gazi, odgovorna za brojne napade na izraelske vojnike i židovske doseljenike tijekom četverogodišnjega palestinskog ustanka, priopćila je: "Naša će osveta biti bolna i nalik potresu".

Izrael je obećao suzdržati se od vojnih operacija na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze, dok god ondje prevladava mir, uoči 9. siječnja i izbora za nasljednika palestinskoga predsjednika Jasera Arafata koji je umro 11. studenoga u pariškoj vojnoj bolnici.

Najnoviji pokušaj ubojstva dogodio se u vrijeme kad umjereni palestinski premijer Mahmud Abas, vodeći predsjednički kandidat, pokušava nagovoriti gerilce da prestanu sa samoubilačkim i drugim napadima na Izraelce.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara