Izrael razmatra odgodu povlačenje iz Gaze za tri tjedna

Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz izjavio je u utorak da je voljan proučiti prijedlog premijera Ariela Sharona da se za tri tjedna odgodi povlačenje iz pojasa Gaze kako se ne bi povrijedili vjerski osjećaji židovskih naseljenika.

"Spreman sam razmisliti o odgodi evakuacije za tri tjedna ako to olakšava stvar stanovnicima" naselja, kazao je Mofaz za AFP u prigodi posjeta naselju Neve Dekalem u pojasu Gaze.

"Odgoda još nije sigurna, ali sam voljan o njoj razmisliti", dodao je.

Početak povlačenja koji je bio predviđen za kraj srpnja podudara se, naime, s razdobljem žalosti u židovskom kalendaru zbog rušenja prvog i drugog židovskog hrama u Jeruzalemu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči održavanja sjednice međuministarskog povjerenstva, laburistički ministar poljodjelstva Shalom Simhon izjavio je za državni radio da "naprotiv, s povlačenjem treba požuriti, jer jedna odgoda može uzrokovati drugu", smjerajući na početak školske godine 15. rujna i na Novu godinu prema židovskom kalendaru, 3. listopada.

Visoki vojni dužnosnik koji nije htio otkriti identitet izjavio je za časopis Maariv da je odgoda "pogubna, jer će produljiti razdoblje nesigurnosti i smanjiti naš manevarski prostor za uklanjanje naselja".

(Hina) xvrad ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara