Izrael: Štrajk blokira izraelske luke četvrti dan zaredom

GLAVNE pomorske luke u Izraelu i dalje su, četvrti dan zaredom, blokirane zbog štrajka, a dužnosnici su od jordanskih i egipatskih vlasti zatražili mogućnost iskrcaja tereta u njihove luke, izvijestio je u četvrtak izraelski radio.

Egipatske lučke vlasti na taj su zahtjev reagirale pozitivno, a Jordanci su odbili, objasnivši kako je luka Akabe na Crvenom moru u ovome trenutku "prebukirana".

Štrajk zaposlenika u javnome sektoru sazvan je kako bi se izrazilo nezadovoljstvo zbog odluke vlade o smanjenju dijela proračuna predviđenog za socijalne programe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz štrajk zaposlenika u javnome sektoru, u Izraelu traje i "štrajk" izraelskih vojnih pilota.

36 cijenjenih izraelskih pisaca javno je poduprlo skupinu izraelskih vojnih pilota koji su prošli tjedan osudili zračne napade na naseljena palestinska mjesta, izvijestio je izraelski radio. Vlada i vojni čelnici trebali bi poslušati pilote, smatraju pisci. Izraelci bi trebali težiti pregovorima s Palestincima kako bi se što prije završila okupacija, smatraju pisci, među kojima su David Grossman, Sami Michael i Batya Gur.

U otvorenom pismu poslanom zapovjedniku zračnih vojnih snaga general bojniku Danu Halutzu, 27 izraelskih pilota izrazilo je stajalište prema kojemu su napadi na naseljena područja Zapadne obale i pojasa Gaze "nezakoniti i nemoralni". Odmah nakon objavljivanja njihova pisma suspendirano je devet aktivnih pilota.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara