Izrael usporedio BBC s nacističkom propagandom

Izrael usporedio BBC s nacističkom propagandom
GLASNOGOVORNIK izraelske vlade usporedio je britanski BBC s nacističkom antisemitskom propagandom jer je nedavno prikazao emisiju u kojoj se Izrael optužuje za posjedovanje nuklearnog i kemijskog oružja.

Glasnogovornik Daniel Seaman rekao je kako je BBC-jevo televizijsko izvješće "Izraelsko tajno oružje" posljednja u nizu emisija u kojima se dovodi u pitanje "izraelsko pravo na postojanje".

BBC je objavio kako ne odstupa od svojeg izvješća.

U izvješću se prenose tvrdnje stručnjaka da "izrael ima šesti po veličini nuklearni arsenal u svijetu, koji uključuje malo taktičko nuklearno oružje... kao i rakete s nuklearnim glavama srednjeg dometa koje se mogu lansirati iz zraka, kopna i s mora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izvješću, koje je u Britaniji prikazano u ožujku ali u Izraelu tek u subotu navečer, također se tvrdi kako Izrael ima neprijavljeno biološko i kemijsko oružje, te da je u veljači 2001. upotrijebio nepoznati plin protiv Palestinaca u Gazi od kojega je 180 osoba završilo u bolnici.

Izrael nije do sada javno priznao da posjeduje nuklearno oružje, ali odbija potpisati međunarodni Sporazum o neširenju nuklearnog oružja, jer se ne želi podvrgnuti međunarodnim inspekcijama.

List Jerusalem Post izvijestio je u nedjelju da vladin ured za tisak namjerava nametnuti ograničenja za izdavanje viza novinarima BBC-a te odbiti zahtjeve BBC-a za interviewima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara