IZRAEL: VLADA ODOBRILA PRIJEDLOG ZAKONA O KOMPENZACIJI

Izraelska je vlada odobrila u nedjelju prijedlog zakona u kojem su izložene potankosti kompenzacije za doseljenike koji će morati napustiti Gazu u skladu s planom povlačenja premijera Ariela Sharona, javio je izraelski radio.

Za Sharonov plan glasalo je 13 ministara, a 6 ih je bilo protiv.

Prijedlog tzv. "Zakon o povlačenju i odšteti" regulira s jedne strane kompenzacije za židovske doseljenike koji će se morati odseliti, ali istodobno predviđa i mogućnost da im se izda naredba o iseljavanju.

Sharonov plan odnosi se na uklanjanje 21 enklave u pojasu Gaze i 4 od 120 na Zapadnoj obali, čime će prvi puta biti uklonjena židovska naselja s palestinske zemlje koju je Izrael zauzeo u ratu 1967.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenzije i incidenti ni u nedjelju nisu jenjali. U Nablusu na Zapadnoj obali eksplodirao automobil bomba nedaleko od izraelske ophodnje. Vojni izvori tvrde da nije bilo ozlijeđenih u tom napadu.

Dva su Palestinca ubijena u nedjelju rano ujutro u izraelskom zračnom udaru na jugu pojasa Gaze, izjavili su palestinski dužnosnici. Oni su rekli da je pet ljudi ozlijeđeno u izraelskom napadu u Khan Yunisu.

(Hina) xkga ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara