Izraelska vojska povukla se iz Rafaha, ostavivši za sobom 9 mrtvih

IZRAELSKA vojska povukla se u srijedu ujutro iz izbjegličkog logora i grada Rafaha u pojasu Gaze nakon 24satne akcije u kojoj je ubijeno devet Palestinaca i ranjeno više od 40.

Ravnatelj bolnice u Rafahu, Ali Musa, izjavio je da je posljednji poginuli jedan palestinski policajac koji je u srijedu ujutro preminuo od rana zadobivenih u utorak.

Izraelska akcija počela je u utorak prije zore kad je više od 40 oklopnih vozila, uz buldožere i pratnju dvaju bojnih helikoptera Apache, upalo u izbjeglički logor Yebna. Od izraelske vatre poginulo je ukupno devet Palestinaca, deseci su ranjeni, a mnogi su ostali bez krova nad glavom jer je srušeno najmanje deset kuća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelski dužnosnici rekli su da je akcija pokrenuta kako bi se otkrili tuneli za krijumčarenje oružja u pojas Gaze iz Egipta.

Palestinski dužnosnici rekli su da je ta akcija dovela u pitanje današnje pregovore koji su trebali pripremiti ključni i dugoočekivani mirovni summit izraelskog i palestinskog premijera Ariela Sharona i Ahmeda Koreija.

"Sastanak dogovoren za danas vjerojatno će biti otkazan u znak prosvjeda protiv izraelskog napada na Rafah", izjavio je jedan dužnosnik iz Koreijevog ureda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara