Izraelska vojska uhitila palestinskog zastupnika

IZRAELSKA vojska u nedjelju je navečer uhitila zastupnika Hamasa u Ramalahu na Zapadnoj obali, saznaje se iz palestinskih izvora.

Prema istom izvoru, uhićeni zastupnik je Fadel Hamdan.

Izraelske snage sigurnosti u nedjelju su ujutro uhitile predsjednika palestinskog parlamenta Aziza Dweika, čelnika vladajućeg pokreta Hamas, a to je uhićenje izazvalo niz osuda iz svijeta.

Prema riječima Dweikove supruge izraelski vojnici upali su noću na nedjelju te zatražili supruga "da pođe s njima". Pri uhićenju su uzeli dva računala i dokumente Palestinskog zakonodavnog vijeća (parlament), kazala je.

Izraelski glasnogovornik potvrdio je uhićenje kazavši da je Dweik "predsjednik Hamasova zakonodavnog tijela, a kako je Hamas teroristička organizacija, on je cilj za uhićenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelske snage uhitile su osam članova palestinske vlade i 23 zastupnika palestinskog parlamenta u lipnju nakon što su militanti pokreta Hamas te još dviju drugih skupina upali u Izrael i oteli izraelskog vojnika, koji je još zatočen.

Trojica ministara naknadno su oslobođena.

Priopćenjem je palestinski premijer Ismail Hanija (Hamas) nazvao uhićenje "još jednim piratskim zločinom (izraelske) okupacije protiv izabranih predstavnika našeg naroda".

Hanija je "pozvao na pokretanje međunarodne parlamentarne akcije radi oslobađanja Dweika i drugih uhićenih dužnosnika".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara