Izraelska vojska upala u izbjegličke logore u pojasu Gaze

IZRAELSKE snage uz pomoć helikoptera borile su se u četvrtak u izbjegličkim logorima u pojasu Gaze nakon što su ubile Palestince koji su navodno krenuli napasti židovska doseljenička naselja, objavila je izraelska vojska.

U odvojenom incidentu, priopćila je policija, ubijen je jedan naoružani Palestinac koji je provalio u kuću u izraelskome selu Maoru, pet kilometara od Zapadne obale. Izraelski par uspio je pobjeći jer je napadaču zakazala puška.

Prema vojnom priopćenju, pješaštvo i oklopna vozila uz helikoptersku podršku ušli su u logore Nusairat, Bureij i Maghazi u središnjem dijelu pojasa Gaze, a sve u sklopu ´stalne borbe protiv terorizma´.

Ti su logori uporišta palestinskih gerilaca koji su prije dvije i pol godine ustali protiv izraelske okupacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bolničari iz hitne pomoći kažu da su nekolicina Palestinaca ranjena te da su se izraelske snage nakon dvoipolsatnih noćnih borbi povukle iz Nusairata i Bureija.

U srijedu navečer izraelska je vojska ustrijelila trojicu mladih Palestinaca, jednome je bilo 15, a drugoj dvojici 16 godina, jer su, tvrdi vojska, krenuli napasti židovsko naselje na sjeveru Gaze.

Palestinski ministar Saeb Erekat optužio je Izrael da ubija djecu i zatražio ´hitnu međunarodnu akciju´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara