IZRAELSKA VOJSKA ZAPLIJENILA MILIJUNE DOLARA TIJEKOM RACIJU U RAMALAHU

Izraelski vojnici u srijedu su navečer izvršili raciju u nekoliko banaka u središtu Ramalaha te tom prilikom zaplijenili više milijuna dolara u najvećoj izraelskoj operaciji u Ramalahu u posljednjih nekoliko tjedana, javlja u četvrtak njemačka novinska agencija Dpa.

Izvori izraelske službe sigurnosti objavili su da su izraelski vojnici zaplijenili novac sa stotina bankovnih računa za koje Izrael vjeruje da se koriste za financiranje terorističkih aktivnosti.

Izraelski radio objavio je da je na više od 400 bankovnih računa zaplijenjeno 8.3 milijuna dolara gotovine.

Bankovni računi s kojih je novac zaplijenjen pripadali su pojedincima, obiteljima i tvrtkama. Palestinci su objavili da su Izraelci osim novaca zaplijenili i dokumente.

Izraelska vlada objavila je da će zaplijenjeni novac biti iskorišten za kupnju hrane za Palestince, kao i za palestinske socijalne službe.

Predsjednik palestinske samouprave Jaser Arafat u srijedu je otvorio trodnevni krizni sastanak svog pokreta Fataha. On je pripadnicima Ftaha kazao kako će se založiti za postizanje mira s Izraelom te da će održati unutarnje izbore koji bi trebali olakšati provođenje reformi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Revolucionarno vijeće Fataha sastalo se u srijedu po prvi puta u posljednje tri godine, a Arafat je u svom govoru kazao da će se založiti za provođenje unutarnjih izbora. Izbori unutar Fataha trebali bi se održati svakih pet godina, ali posljednji su održani prije 15 godina.

"Sigurnost i mir nisu samo u palestinskom interesu već i u interesu Izraela. Naša opcija je mir i mi ćemo raditi kako bi postigli taj cilj. Takođeg postoji potreba da se demokratskim koracima u Fatah uključe novi ljudi", rekao je Arafat.

Palestinski čelnik (74) nije govorio o mogućim datumima izbora unutar Fataha.

Sastanak Fataha nastavlja se u četvrtak i petak.

(Hina) xnab ynab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara