Izraelske snage upale na sjever Gaze

IZRAELSKI tenkovi upali su u nedjelju na sjever pojasa Gaze kako bi spriječili prekogranične raketne napade Palestinaca, za koje je predsjednički kandidat Mahmoud Abbas rekao da ne mogu ništa postići.

Napad na grad Beit Hanoun počeo je samo nekoliko sati nakon što su izraelske snage završile trodnevni pretres izbjegličkog kampa Khan Younis na jugu Gaze kojima je bio cilj zaustaviti raketne i minobacačke napade militanata na obližnja židovska naselja.

Najnoviji val nasilja, tjedan dana uoči palestinskih predsjedničkih izbora, izazov je vodećem kandidatu Mahmudu Abasu, koji je pozvao na prekid nasilja, ali i obećao da neće predati militante koje traži Izrael.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neće nas slomiti", rekao je Abas pred tisućama Palestinaca okupljenima samo nekoliko stotina metara od mjesta upada izraelskih snaga.

Tražeći potporu militanata, Abas je na drugom skupu u Gazi poručio: "Našoj braći borcima i bjeguncima poručujemo da nećemo stati dok oni sigurno, dostojanstveno i slobodno ne budu živjeli u svojoj domovini".

U intervjuu Reutersu, Abas je u subotu rekao da su raketni napadi kontraproduktivni, jer izazivaju snažnu osvetu. Militanti su, pak, pozvali na nastavak napada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara