IZRAELSKI BORBENI ZRAKOPLOVI NAPALI JUŽNI LIBANON

Izraelski borbeni zrakoplovi napali su u nedjelju selo na jugu Libanona nakon što je u napadu libanonske gerilske skupine Hezbolah na Izrael poginula jedna osoba.

"Cionistički zrakoplovi napali su selo Tair Harfa u južnom Libanonu", objavila je televizijska postaja al-Manar, koja je pod nadzorom Hezbolaha.

Očevici su kazali da je u tom području odjeknulo nekoliko eksplozija.

Neimenovani izraelski izvori potvrdili su da su izraelski zrakoplovi ispalili dvije rakete na južni Libanon. Prema tim izvorima, u napadu su uništeni topovi s kojima je Hezbolah ranije gađao sjever Izraela.

Hezbolah je u nedjelju ispalo granatu na grad Shlomi u sjevernom Izraelu i pritom je jedna osoba poginula, a četiri su ranjene.

To je prvi smrtni slučaj u Izraelu od vatre Hezbolaha otkako su se izraelske snage povukle iz južnog Libanona prije nešto više od tri godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hezbolah je objavio da će nastaviti napadati izraelske položaje u spornom području farmi Sheba te da će odgovoriti na izraelske "provokacije".

Libanon je sa svoj strane u nedjelju uložio hitan prigovor Vijeću sigurnosti UN-a protiv Izraela zbog "njegove agresije i prijetnje te zbog kršenja libanonskog suvereniteta", saznaje se pri libanonskom ministarstvo vanjskih poslova.

"Ministarstvo je danas uložilo hitan prigovor Vijeću sigurnosti UN-a protiv Izrael zbog izraelskih agresije, prijetnji i stalnog kršenja libanonskog zračnog prostora i suvereniteta", kazao je visoki dužnosnik ministarstva koji je želio ostati anoniman.

Prema njegovim riječima odluka o prigovoru donesena je na sastanku na kojem su sudjelovali predsjednik Emile Lahoud, premijer Rafik Hariri i ministar vanjskih poslova Jean Obeid.

(Hina) nab nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara