IZRAELSKI PREDSJEDNIK PROTIVI SE PROTJERIVANJU ARAFATA

Izraelski predsjednik Moshe Katsav u utorak je izjavio da se protivi protjerivanju palestinskog predsjednika Jasera Arafata, premda palestinskog čelnika smatra "najvećom preprekom mirovnom procesu".

"Protivim se tome da se protiv njega bilo što poduzima", rekao je Katsav na susretu s predstavnicima arapskih medija u Izraelu. Katsav je izjavio da ako Palestinci "žele izabrati Arafata, to je njihova odluka, no trebaju znati da on nije samo loš za Izrael, nego i za palestinski narod".

Katsav je tom prigodom izjavio i da će se mirovni razgovori između Palestinaca i Izraelaca nastaviti "čim Palestinci prestanu sa svim terorističkim aktivnostima" i dodao da su izraelske vojne mjere i izgradnja sigurnosnog zida na Zapadnoj obali "nužni radi zaštite izraelskih građana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Katsav svoje je komentare iznio nakon što je izraelski premijer Ariel Sharon u utorak dvjema izraelskim dnevnim novinama ponovio prijetnje da će Izrael poduzeti akcije protiv palestinskog čelnika Arafata kada ocijeni da je za to vrijeme.

Sharonovi komentari uslijedili su nakon izjava izraelskog ministra vanjskih poslova Silvana Shaloma i ministra obrane Shaula Mofaza koji je nedavno također govorio o pitanju protjerivanja Arafata, kojeg Izrael praktički drži zarobljenim u Ramallahu od prosinca 2001. godine.

(Hina) xakoz ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara