Izraelski predsjednik u pismu dubrovačkoj gradonačelnici izrazio zadovoljstvo posjetom Dubrovniku

PREDSJEDNIK Izraela Moshe Katsav u pismu koje je poslao dubrovačkoj gradonačelnici Dubravki Šuici izrazio je zadovoljstvo posjetom Dubrovniku, objavljeno je danas iz Ureda dubrovačke gradonačelnice.

Izraelski predsjednik je tijekom službena boravka u Hrvatskoj u srpnju dva dana boravio u Dubrovniku. Tom je prigodom, uz ostalo, razgledao kulturno-povijesne znamenitosti grada i posjetio dubrovačku sinagogu, koja je druga po starosti židovska bogomolja u Europi i potječe iz 16 stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U pismu predsjednik Katsav, uz ostalo, kaže da je taj kratki posjet Dubrovniku pridonio uspjehu njegova službenog posjeta Hrvatskoj.

"Sretan sam što sam uspio bolje shvatiti bogatu povijest vašeg grada, a osobito veliku uključenost Židova iz Dubrovnika u njegov razvoj i prošlost. Posebno vam želim zahvaliti na izložbi židovskih dokumenata pripremljenoj u čast moga posjeta", ističe se u pismu izraelskog predsjednika.

Istaknuo je da je njegov službeni posjet Hrvatskoj pridonio poboljšanju prijateljskih odnosa i razumijevanja između Hravstke i Izraela na političkom i ekonomskom području, te se nada da će se veza između Hrvatske i Izraela učvrstiti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara