Izraelski veleposlanik Granit na razgovorima u Saboru

IZRAELSKI veleposlanik David Granit razgovarao je u četvrtak u Hrvatskom saboru sa saborskim dužnosnicima o parlamentarnoj suradnji između dviju zemalja te situaciji na Bliskom istoku i predstojećim izborima u Izraelu i Hrvatskoj.

Kako je priopćila saborska Služba za odnose s javnošću, veleposlanik Granit ocijenio je tijekom razgovora s potpredsjednikom Sabora i predsjednikom njegova Vanjskopolitičkog odbora Zdravkom Tomcem da se kriza u Iraku ´najvjerojatnije neće riješiti mirnim putem´.

Tomac je sa svoje strane u razgovoru istaknuo da su se potvrdila prošlogodišnja upozorenja izraelskog izaslanstva u Saboru vezana uz terorističke organizacije u BiH. Također je, dodaje se u priopćenju, ukazao na to da je neprihvatljivo što je simpozij o Jasenovcu u Izraelu predvodio Milan Bulajić, ustvrdivši da je riječ o jednom od nositelja velikosrpske i protuhrvatske politike. Ukazao je i na potrebu da se mladi u Hrvatskoj bolje informiraju o stradanju Židova tijekom Drugoga svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S potpredsjednikom Vanjskopolitičkog odbora Sabora Ivom Sanaderom veleposlanik Granit je razgovarao o predstojećim hrvatskim parlamentarnim izborima, a s članom odbora akademikom Ivom Šlausom o organiziranju parlamentarne suradnje Hrvatske i Izraela u što bi se uključili znanstvenici i gospodarstvenici.

U razgovoru Granita i Zlatka Kramarića, predsjednika Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, bilo je riječi o Osijeku kao jednom od središta židovske zajednice.

Granit je razgovarao i s predsjednikom Odbora za europske integracije Matom Granićem o odnosima između dviju zemalja te aktualnom stanju na Bliskom istoku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara