IZRAELSKI VOJNICI PUCALI NA KONVOJ U GAZI

Izraelska je vojska pucala na troje britanskih parlamentarnih zastupnika tijekom posjeta uništenome izbjegličkom logoru na jugu pojasa Gaze, priopćila je u subotu jedna od napadnutih parlamentarki.

Glasnogovornik izraelske vojske rekao je da vojska još razmatra slučaj pucnjave u Rafahu, gerilskome uporištu u kojem su izraelske snage prošli mjesec izvele šestodnevnu ofanzivu. Prema podacima Ujedinjenih naroda, tada je 575 Palestinaca ostalo bez krova nad glavom.

Barunica Lindsy Northover iz britanske liberalno-demokrastke stranke izjavila je da je s još dvojicom parlamentaraca u petak posjetila Rafah u sklopu UN-ova konvoja, kako bi pregledala uništeni logor.

Northover, glasnogovornica za međunarodni razvoj u Gornjem domu britanskoga parlamenta, rekla je da se odjednom začula strojnička paljba iz smjera promatračnice izraelske vojske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"UN-ov dužnosnik koji nas je pratio rekao nam je da se brzo vratimo u vozila jer na nas pucaju", rekla je. "Rekao nam je da su to vjerojatno hici upozorenja. Onamo smo stigli u jasno označenim UN-ovim vozilima s UN-ovim zastavama".

Prema njezinim riječima, uokolo su trčala palestinska djeca, a šestero britanskih i UN-ovih dužnosnika bili su jedine odrasle osobe. Ona vjeruje da su pucnji stigli iz promatračnice jer u blizini postoji samo jedan zid i pustara.

(Hina) xvm ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara