IZRAELSKI VOJNICI UBILI 9 PALESTINACA U OPERACIJAMA NA ZAPADNOJ OBALI

Izraelski vojnici ubili su u četvrtak sedmoricu Palestinaca tijekom operacija protiv militantnih skupina diljem Zapadne obale, te pronašli tijela još dvojice Palestinaca ubijenih protekle noći u pojasu Gaze.

Najnovijim valom nasilja prekinuta su dva tjedna relativnog mira na Bliskom istoku.

Na Zapadnoj obali ubijeni su čelnik militantnog pokreta Islamski Jihad, te zapovjednik Brigada mučenika al-Akse, vojnog krila vladajuće palestinske stranke Fatah predsjednika Jasera Arafata.

Izraelski vojnici opkolili su kuću čelnika Islamskog Jihada Hamse Abua Ruba u Kabatiji južno od Jenina kako bi ga uhitili. Abu Rub je otvorio vatru i bacio dvije granate na vojnike, priopćila je vojska.

Četiri vojnika su ranjena prije nego je Abu Rub ubijen u pokušaju bijega. Palestinski izvori tvrde da su vojnici otvorili vatru na kuću, ubili Abu Ruba, te zatim srušili kuću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islamski Jihad priopćio je da će nastaviti samoubilačke bombaške napade u Izraelu kako bi osvetio Abu Rubovu smrt.

Stotine stanovnika Tulkarma okupile su se na ulicama grada kako bi prosvjedovale nakon što su izraelski vojnici u civilu ubili lokalnog zapovjednika Brigada mučenika al-Akse Jamala Nadera.

Izraelski agenti ubili su dvojicu Palestinaca u Ramallahu - jedan od njih bio je aktivist militantnog pokreta Hamas - te još dvojicu u razmjeni vatre u Nablusu.

Izraelski izvori rekli su da je jedan od ubijenih, 15-godišnji dječak, otvorio vatru iz pištolja na izraelske vojnike. Palestinski izvori tvrde da je dječak bio nenaoružan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara